Danas protest u svim školama i vrtićima KS-a

Preporučujemo

“Osmog maja, od 12 do 14 sati, slijedi štrajk upozorenja ne samo u osnovnim nego i u vrtićima i u srednjim školama. Cilj je da ukažemo na loše obrazovanje i preveliku birokraciju koju imamo u školstvu”, kazao je jučer Saudin Sivro, predsjednik KO Sindikata osnovnog obrazovanja Sarajevo.

Sindikat je proveo proceduru u svih 69 škola, anketirani su članovi Sindikata i “njih 1.400 plus više od 200 onih koji nisu članovi, potpisalo je da će doći na proteste”, naveo je Sivro.

- -

Okupljanje prosvjetara bit će od 12 do 12.15 sati sati ispred Vječne vatre, a nakon toga će sudionici krenuti prema Vladi Kantona Sarajevo.

“Smatramo da je ovo opravdano. Prvi put ne govorimo isključivo o radnim mjestima i platama, nego govorimo o djeci i njihovim pravima. Naš moto je ‘Tražimo obrazovanje po mjeri učenika i njegovih učitelja’”, dodao je Sivro.

Drugi sindikalista Faruk Bešlić očekuje dolazak oko 1.000 srednjoškolskih profesora i poručuje “neka nas ne potcjenjuju.”

Najnovije

Dodik podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH koji ne priznaje, ali je povukao nakon prozivki

Predsjednik Republike Srpske i najjače političke partije u tom entitetu Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik uputio je Ustavnom sudu...