- Advertisement -

Danas protest u svim školama i vrtićima KS-a

Preporučujemo

“Osmog maja, od 12 do 14 sati, slijedi štrajk upozorenja ne samo u osnovnim nego i u vrtićima i u srednjim školama. Cilj je da ukažemo na loše obrazovanje i preveliku birokraciju koju imamo u školstvu”, kazao je jučer Saudin Sivro, predsjednik KO Sindikata osnovnog obrazovanja Sarajevo.

Sindikat je proveo proceduru u svih 69 škola, anketirani su članovi Sindikata i “njih 1.400 plus više od 200 onih koji nisu članovi, potpisalo je da će doći na proteste”, naveo je Sivro.

Okupljanje prosvjetara bit će od 12 do 12.15 sati sati ispred Vječne vatre, a nakon toga će sudionici krenuti prema Vladi Kantona Sarajevo.

“Smatramo da je ovo opravdano. Prvi put ne govorimo isključivo o radnim mjestima i platama, nego govorimo o djeci i njihovim pravima. Naš moto je ‘Tražimo obrazovanje po mjeri učenika i njegovih učitelja’”, dodao je Sivro.

Drugi sindikalista Faruk Bešlić očekuje dolazak oko 1.000 srednjoškolskih profesora i poručuje “neka nas ne potcjenjuju.”

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Asfaltira se dio trase Marša mira

Marš mira, pješački pohod stazama kojim su se Podrinjci u julu 1995. godine probijali ka slobodnoj teritoriji, nakon dvije...