Danas se očekuju pljuskovi sa grmljavinom

Preporučujemo

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom uglavnom prijepodne.
U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi su najizgledniji u centralnim i istočnim područjima Bosne. Nova kiša i pljuskovi širom zemlje se očekuju tokom noći na četvrtak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 na jugu zemlje do 28 stepeni.

Pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, uvjetovat će relativno nepovoljne biometeorološke prilike širom zemlje. Kod osjetljivih osoba moguće su reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja i dekoncentracije. Usljed prolaska frontalnog poremećaja iznad naše zemlje, moguće su poteškoće sa snom. Poželjno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju.
Sutra će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab, na području Hercegovine i jugozapadne Bosne južnog i jugozapadnog smjera. U većem dijelu Bosne vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni.

- -

U petak u jutarnjim satima lokalni pljuskovi su mogući na području Hercegovine, centralne, istočne i sjeveroistočne Bosne. Zatim se očekuje postepeno smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25, na jugu zemlje do 27 stepeni.

Najnovije

Masakr u Daruvaru: Ubica ispitan i prevezen na nepoznatu lokaciju

Krešimir Pahoki, koji se sumnjiči za masakr u Daruvaru, ispitan je jutros i predan u pritvorski nadzor, dok je...