Danas se zatvara konkurs: Ko će od četiri kandidata zamijeniti Sebiju Izetbegović

Preporučujemo

Konkurs za izbor novog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) zatvara se danas. Dosadašnju generalnu direktoricu Sebiju Izetbegović, čiju je smjenu pokrenuo Upravni odbor (UO) KCUS-a, zamijenit će jedan od četiri prijavljena kandidata.
Kako saznajemo, do sada su se na konkurs prijavili aktuleni direktor Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” Ismet Gavrankapetanović, šefica Klinike za rekonstruktivnu i plastičnu hirurgiju KCUS-a Sanela Salihagić i reumatolog Mevludin Mekić.

Na konkurs će se danas prijaviti i specijalista torakalne hirurgije Alen Pilav koji bi Izetbegović trebao zamijeniti na čelu najveće zdravstvene ustanove u BiH do okončanja konkursne procedure.

- -

U ponedjeljak će biti održana sjednica Upravnog odbora KCUS-a, a na dnevnom redu će se naći prijedlog Odluke o razrješenju generalne direktorice KCUS-a, kao i prijedlog Odluke o imenovanju vršioca dužnosti generalnog direktora KCUS-a.

Odluku o pokretanju postupka za razrješenje generalne direktorice KCUS-a prije isteka mandata donio je UO KCUS-a na sjednici održanoj 30. okobra.

Upravni odbor ima obavezu da razriješi generalnog direktora prije isteka mandata ako nastane neki od razloga koji dovodi do prestanka ugovora o radu.

Najnovije

Povećana količina pesticida: U RS-u zabranjen uvoz pošiljki jagoda iz Albanije

Fitosanitarna inspekcija RS-a zabranila je uvoz dvije pošiljke jagoda od 1.370 kilograma, porijeklom iz Albanije, kod kojih je potvrđen...