Dani Općine Stari Grad: U subotu 12. maja druženje penzionera na Trebeviću

Preporučujemo

Povodom Dana Općine Stari Grad sutra 12. maja će na Trebeviću biti organizovano druženje 200 penzionera ove sarajevske općine. U saradnji sa Udruženjem penzionera Stari Grad ranije su evidentirani zainteresovani penzioneri koji će sutra imati organizovan prevoz na planinu, do Planinarskog društva Trebević.

Općina Stari Grad za svoje penzionere pripremila je tog dana zanimljivo druženje uz muziku, ručak, roštilj, voće i osvježenje. U projekat je uključen i općinski Centar za promociju i unapređenje zdravlja koji će organizovati grupno-preventivne terapijske vježbe na otvorenom za sve zainteresovane.  Svi penzioneri moći će tog dana besplatno izmjeriti nivo šećera u krvi i krvni pritisak, a planirana je i podjela glukomjera onima kojima budu potrebni.

U planu je i simbolični izbor najvitalnijeg penzionera i penzionerke (12,00 sati) uz dodjelu prigodnih poklona.

(Do PD Trebević dolazi se putem pored Hotela Pino – skretanje ispred Hotela Pino, iz pravca Sarajeva, na desnu stranu…pratiti put do table sa natpisom PD Trebević)

Najnovije

Armin Berberović priznao krivicu na ročištu za određivanje pritvora

Večeras je održano ročište za određivanje pritvora Arminu Berberoviću koji je u petak u Sarajevu u saobraćajnoj nesreći ubio...