Dani Općine Stari Grad: U subotu 12. maja druženje penzionera na Trebeviću

Preporučujemo

Povodom Dana Općine Stari Grad sutra 12. maja će na Trebeviću biti organizovano druženje 200 penzionera ove sarajevske općine. U saradnji sa Udruženjem penzionera Stari Grad ranije su evidentirani zainteresovani penzioneri koji će sutra imati organizovan prevoz na planinu, do Planinarskog društva Trebević.

Općina Stari Grad za svoje penzionere pripremila je tog dana zanimljivo druženje uz muziku, ručak, roštilj, voće i osvježenje. U projekat je uključen i općinski Centar za promociju i unapređenje zdravlja koji će organizovati grupno-preventivne terapijske vježbe na otvorenom za sve zainteresovane.  Svi penzioneri moći će tog dana besplatno izmjeriti nivo šećera u krvi i krvni pritisak, a planirana je i podjela glukomjera onima kojima budu potrebni.

- -

U planu je i simbolični izbor najvitalnijeg penzionera i penzionerke (12,00 sati) uz dodjelu prigodnih poklona.

(Do PD Trebević dolazi se putem pored Hotela Pino – skretanje ispred Hotela Pino, iz pravca Sarajeva, na desnu stranu…pratiti put do table sa natpisom PD Trebević)

Najnovije

Evropska unija odobrila da se dobit od zamrznutih ruskih milijardi pošalje u Ukrajinu

Evropska unija je u utorak odobrila plan da se Ukrajini preda dobit ostvarena zamrznutom imovinom ruske centralne banke. Češki ministar...