Darivanje krvi u Roditeljskoj kući: Daruj krv, budi njihov heroj!

Preporučujemo

Akcija darivanja krvi za Roditeljskoj kući na Jezeru u Sarajevu bit će organizovana u utorak, 15. maja 2018. godine, od 11 do 17 sati.

Akciju zajedničkim snagama organizuju Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”, Crveni križ FBiH, Crveni križ općine Centar i Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH.

- -

Tokom hemoterapija svakom djetetu oboljelom od raka je potrebna krv. Vrlo često oni primaju i po nekoliko doza sedmično. Donirana krv za njih znači život, jer bez nje ne bi mogli nastaviti liječenje.

“Stoga, pozivamo sve građane koji imaju priliku doći 15. maja u Roditeljsku kuću da dođu i poklone dio sebe koji može spasiti život jednog djeteta. Djeca oboljela od raka su istinski heroji, ali i ona trebaju svoje heroje koji će im biti podrška. Njihov heroj budite vi”, poručuju organizatori.

“Moja želja svima je da nikada ne saznaju kako je ovisiti o vrećici krvi, kako je čekati da stigne gledajući svoje dijete beživotno, malaksalo i blijedo”, riječi su jedne od majki u Roditeljskoj kući.

“Dobrodošli u Roditeljsku kuću. Sa svojim vratima otvaramo vam i svoje srce, te zajedno sa Crvenim križom sakupljamo kapljice koje život znače i koje našoj djeci često zatrebaju”, poručio je direktor Udruženja Fikret Kubat.

- -

“Akcijom dobrovoljnog darivanja krvi u Roditeljskoj kući finaliziramo Nedjelju/Tjedan Crvenog križa, koja traje od 8. do 15. maja. Mislim da je to najljepši mogući način da pokažemo snagu humanosti. Pozivamo sve građane da se odazovu na ovu akciju. Krv je lijek, čiji je izvor čovjek, nema zamjenu i ne može se umjetno napraviti. Jedna doza pomaže i do 3 ljudska života, pa zamislimo onda koja je vrijednost jednog dobrovoljnog davaoca krvi. Stoga darujmo krv, u borbi za život budimo nečiji heroj. Vidimo se 15. maja u Roditeljskoj kući”, kazao je generalni sekretar CKFBiH, Namik Hodžić

Preporučujemo da svi zainteresirani pročitaju Vodič za darivaoce krvi na linku: http://ztmfbih.ba/vodic-za-darivaoce.php

Najnovije

Ne smiruju se reakcije na masakr u Gazi, svjedok kaže da su kamioni s hranom gazili ljude

Ne smiruju se reakcije na masakr u Gazi, svjedok kaže da su kamioni s hranom gazili ljude. Najmanje 112 Palestinaca...