Davor Dragičević nastavio predavati prijave za ubistvo sina

preporučujemo

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića (21), danas je Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka predao prijavu građana krivičnog djela ubistvo nad Davidom Dragičevićem protiv nepoznatog počinioca.

Protekle sedmice Dragičević je predao ukupno 1.500 prijava koje su mu građani dostavili lično ili poštom iz Bosne i Hercegovine i inostranstva. Najavio je da će zbog obzirnosti prema radnici u pisarnici sutra predati dvije prijave te u ostalim radnim danima po jednu više, ukupno 15 prijava ove sedmice. Sljedeće sedmice nastaviće predavati stotine prijava.

David Dragičević je mladić iz Banje Luke čiji je nestanak prijavljen 18. marta, a tijelo pronađeno šest dana kasnije na ušću riječice Crkvene u Vrbas. Porodica mladića tvrdi da je ubijen.

Na Trgu Krajine u Banjoj Luci od 26. marta svake večeri u 18 časova održavaju se skupovi podrške porodici organizovani putem Facebook grupe “Pravda za Davida” koja sada broji više od 320.000 članova. Večeras će biti održano 64. okupljanje građana, prenosi radiosarajevo.

Najnovije

Užasavajuće pjesme ore se Zvornikom: “Srebrenice, ti si nama mila, dabogda se triput ponovila…”

Bošnjaci povratnici u Zvorniku i okolnim mjestima, osim što ih već mjesecima privode na informativne razgovore u PU Zvornik,...