Robert De Niro: Dolazim iz nazadne zemlje koja boluje od privremenog ludila

Preporučujemo

Nastavlja se svađa između Roberta De Nira i Donalda Trumpa. Govoreći na Svjetskom samitu vlada u Dubaiju, holivudski glumac ismijao je predsjednika SAD i njegovu administraciju rekavši da dolazi iz “nazadne” zemlje koja boluje od “privremenog ludila”.

Glumac je rekao da je u zemlji koju je opisao, čelnik Agencije za zaštitu životne sredine nedavno sugerisao da globalno zatopljenje može da bude dobra stvar za čovječanstvo.

- -

“Govorim o svojoj zemlji, Sjedinjenim Američkim Državama”, rekao je De Niro, prenosi AP. “Ne volimo kazati da smo nazadna zemlja, pa recimo da patimo od slučaja privremene ludila”, rekao je De Niro.

Zatim je dodao da će SAD ozdraviti kad Amerikanci izglasaju odlazak “opasnog čelnika” iz Bijele kuće, nakon čega je uslijedio aplauz i smijeh publike.

Oskarom nagrađivani glumac u više navrata je kritizirao Trumpa, čak i prije nego što je postao predsjednik SAD. Nedavno ga je na dodjeli nagrada Nacionalnog odbora za recenziju filmova nazvao “glavnim i odgovornim idiotom i budalom”.

Osim toga, za vrijeme predsjedničke kampamnje u kojoj je podržao Hillary Clinton, De Niro je tvrdio da bi volio udariti Trumpa u lice.

- -

De Niro trenutno snima film “Irac”, režisera Martina Scorsesea, u kojem još glume Al Pacino i Joe Pesci.

(M. I.)

Najnovije

Napad na Trumpa je prvi pokušaj ubistva američkog predsjednika otkako je Reagan upucan 1981.

Napad, koji je izvršio napadač kojeg su službenici za provođenje zakona ubili, bio je prvi pokušaj atentata na američkog...