Delegacija Srbije napustila pregovore u Briselu zbog ubistva Olivera Ivanovića

Preporučujemo

Direktor Kancelarije za Kosovo Marko Đurić rekao da je delegacija Beograda napustila dijalog u Briselu i da se vraća u zemlju zbog ubistva Olivera Ivanovića.

Đurić je rekao za RTS da je ubistvo Ivanovića zločinački, teroristički čin sa ciljem da se na sjeveru Kosova izazove haos i da se se cijeli narod na Kosovu i Srbija gurnu u pakao sukoba.

- -

“Znamo da su prethodnih dana Srbiji prijetili, i ratom od Kadrija Veseljija, različitih Albanaca do raznih drugih koji su prethodnih sedmica bez ikakvih reakcija međunarodne zajednice napadali srpsku imovinu, dodao je Đurić.

Kako je naglasio, ko god da stoji iza ubistva, albanski ili srpski kriminalici, mora da odgovara, prenosi radiosarajevo.ba.

Istakao je da je ovo pokušaj da se srpski narod na Kosovu gurne u haos i da se Srbija gurne u haos.

Upitan kako će ubistvo Olivera Ivanovića uticati na nastavak dijaloga i da li će delegacija Beograda učestvovati u dijalogu koji je danas trebao da se nastavi, Đurić je rekao: “O čemu sada da razgovaramo? Odmah se vraćamo za Beograd”.

- -

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine trebalo je da traje tri dana.

Nepoznati napadači pucali su jutros u 8:30 sati na srbijanskog političara Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici dok je ulazio u prostorije stranke.

Najnovije

Horde zla parolom prozvale policiju zbog zabrane navijačima Borca

Navijači Sarajeva Horde zla tokom drugog poluvremena utakmice na Koševu, gdje gostuje Borac, istakli su kratku parolu. "Najlakše zabranit'...", pisalo...