Demobilisani borci pred Parlamentom FBiH, ne odustaju od svojih zahtjeva

Preporučujemo

Blizu stotinu demobilisanih boraca okupili su se danas ispred zgrade Parlamenta FBiH.

Kako kažu, došli su da izvrše pritisak na parlamentarce kako bi se krenulo u rješavanje boračke problematike.

Dodali su da ne odustaju od svoja tri zahtjeva, a to su javno objavljivanje boračkog registra, ukidanje finansiranja svih boračkih udruženja i uvođenje mjesečnog boračkog dodatka.

“Niko ne može planirati ništa. Mi planiramo ostati ovdje. Ako bude trebalo do smrti. Oni naše vapaje ne žele da čuju. Mi zimus što smo bili na -20 temperaturi, samo nas vuku za nos, na čelu sa ministrom Bukvarevićem. Mi mislimo da će mnogo biti gore nego zimus. Mi smo danas došli da riješe naša pitanja, sada ili nikada. Ako ne žele, mi ćemo napraviti mnogo gore nego zimus. Sada neće blokirati puteve, nego ćemo nešto drugo da radimo”, rekao je za N1 Ahmo Zulić, demobilisani borac iz Zvornika

U Parlametu FBiH u toku je tematska sjednica Predstavničkog doma o depolitizaciji budućnosti obrazovanja u FBiH. Za 14 sati je zakazan je početak dvodnevne vanredne sjednice na čijem dnevnom redu nema niti jedne tačke o boračkoj problematici.

Pročitajte:  Protesti se nastavljaju i danas: Nekolicina građana prenoćila ispred OHR-a

Najnovije

Hrvatska firma Scout započela pljenidbu: Oružane snage BiH ostaju bez haubica, VBR-ova, minobacača, pušaka i više od deset miliona metaka ..

Tri VBR-a, 138 jurišnih minobacača 60 milimetara, milion i 700 hiljada komada metaka 12,7 mm, 3,7 miliona metka 7,62...