Demokratska fronta na izbore ide sa sloganom “BiH pobjeđuje”

Preporučujemo

Slogan Demokratske fronte za ovogodišnje predsjedničke i parlamentarne izbore definitivno će biti “BiH pobjeđuje”, prenio je Klix.

Demokratska fronta će na ovogodišnjim izborima imati kandidate za sve nivoe vlasti u BiH, uključujući i kandidata za člana Predsjedništva BiH.

Javnosti je od ranije poznato da je DF za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda kandidovao Željka Komšića kojeg je podržao i Građanski savez (GS).

Na nivou kantona ove dvije partije izlaze na odvojenim listama, dok na federalnom i državnom nivou nastupaju u koaliciji pod nazivom “DF-GS, Željko Komšić: BiH pobjeđuje!”.

Na nivou Republike Srpske Demokratska fronta izlazi na izbore u koaliciji s Proevropskim blokom.Prilikom predaje listi Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH iz DF-a je rečeno da se na listama nalazi blizu 500 imena kandidata i kandidatkinja te da je u potpunosti zadovoljena i spolna i nacionalna struktura.

Na prošlim Općim izborima koji su održani 2014. godine slogan DF-a bio je “Odlučno u promjene”.

Najnovije

Čović: BiH će biti evropska država, ući u NATO, ona je nedjeljiva, to razumite

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović gostovao je na BHRT-u u emisiji Odbrojavanje u kojoj je komentarisao brojna aktuelna politička pitanja...