Demokratska fronta: Vlast konstantno vara demobilisane borce

Preporučujemo

Klub Demokratske fronte u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine obratio se saopćenjem i zatražio “hitnu sjednicu u vezi boračkih zahtjeva na koju se Parlament Federacije Bosne i Hercegovine obavezao zaključkom sa sjednice održane 23. maja 2018. godine”, saopćeno je iz DF-a.

“Podsjećamo javnost da zaključak Predstavničkog doma parlamenta FBiH obavezuje predsjedavajućeg Edina Mušića da u roku od 30 dana a koji ističe sutra 23. juna 2018. godine, zakaže sjednicu gdje bi se glasalo za tri opravdana zahtjeva demobilisanih boraca Armije BiH i HVO”, saopćeno je iz Demokratske fronte.

- -

“Istim zaključkom je precizirano da ministar Salko Bukvarević definiše sve zahtjeve boračke populacije kroz zakonska riješenja. Stoga, Klub Demokratske fronte traži da se hitna sjednica zakaže sutra tj. do utvrđenog roka te da se ispoštuju tri boračka zahtjeva”, istaknutno je u saopćenju Kluba Demokratske fronte u Parlamentu FBiH, prenosi radiosarajevo.

Najnovije

Sarajka A.S. uhapšena zbog pomaganja počiniocima krivičnog djela

Sarajevska policija večeras oko 20.15 sati uhapsila je 44-godišnju ženu inicijala A.S. iz Sarajeva, zbog sumnje da je pomagala...