Demonstranti na Kosovu bacali dimne bombe ispred objekta u kojem je predsjednica Specijalnog suda

Preporučujemo

Tokom protesta zbog dolaska predsjednice Specijalizovanih vijeća Kosova u Hagu Ekaterine Trendafilove došlo je do eskalacije situacije kada su učesnici protesta bacali dimne bombe na ulaz u hotel u kome se održava njen sastanak sa civilnim društvom.

Ispred hotela u centru Prištine bile su jake snage Kosovske policije, koje su čuvale glavni ulaz, međutim, aktivisti vanparlamentarne Socijaldemokratske partije, nakon kraćih govora počeli su da gađaju ulaz dimnim bombama, a policija je odgovorila suzavcem.

- -

Ubrzo je stigla i specijalna policijska jedinica, koja je učesnike protesta odgurala niže niz ulicu kako bi oslobodila ulaz u hotel. Tom prilikom su neki od demonstranata i uhapšeni.

Učesnici protesta su, inače, nosili transparente “TrendafilOUT”, “OVK se ne može suditi”, “Historija se pisala, propaganda je propala” i druge.

Na protestu je bio i Faton Klinaku, predstavnik Organizacije ratnih veterana Oslobodilačke vojske Kosova sa nekoliko svojih saboraca.

Inače, Trendefilova kako je najavljeno razgovara sa predstavnicima civilnog društva o aktuelnim dešavanjima u Specijalizovanim vijećima Kosova u Hagu.

Najnovije

BHRT zaprijetio RTV FBiH: Hoće li 7. marta isključiti sve usluge i ugasiti program FTV-a

Menadžment BHRT-a danas je poslao opomenu da će 7. marta isključiti sve usluge i ugasiti program FTV-a, rekao je...