Desetine Palestinaca ubijeno dok su čekali u redu za hranu

Preporučujemo

Desetine Palestinaca ubijeno je tokom noći dok su čekali u redu za hranu, jugozapadno od grada Gaze, a nalazili su se na glavnom kružnom toku.

Kako javlja dopisnik Al Jazeere s terena, tijela su viđena na zemlji nakon napada, a spasioci nisu mogli doći do njih zbog opasnosti od daljih izraelskih udara.

- -

Inače, stanovnici sjeverne Gaze danima očajnički tragaju za hranom, a mnogi su krenuli na dugi put prema jugu pješice, usred sve većeg broja izvještaja o pothranjenosti i gladovanju.

Prema posljednjem izvještaju Ministarstva zdravlja u Gazi, sinoć je saopćeno da je još dvoje djece umrlo od dehidracije i pothranjenosti u bolnici al-Shifa u gradu Gaza, čime je broj umrlih od gladi na toj teritoriji danas porastao na šest.

Također, u svom najnovijem izvještaju ministarstva, saopćeno je da je od početka rata u Gazi ubijeno više od 30.000 ljudi. Ministarstvo zdravlja Gaze ne pravi razliku između civila i boraca, ali je u nedavnim ažuriranjima navelo da su oko 70 posto žrtava žene i djeca.

Najnovije

Na tržištu BiH: Toksini pronađeni u raženom brašnu porijeklom iz Litve

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje obaviještena...