Detalji hapšenja silovatelja: Već robijao, prije 18 godina vezao djevojčicu za drvo i pokušao da je siluje

Preporučujemo

Mještanin Pojata kod Ćićevca D. T. (47), koji je uhapšen u srijedu zbog sumnje da je silovao ženu (37) iz okoline Ražnja, pre 18 godina oteo je petnaestogodišnju djevojčicu, pokušao da je obljubi, a zatim je od njenih roditelja tražio otkup!

Ova dva slučaja slična su i po mjestu događaja, jer je 2000. godine D. T. tinejdžerku kidnapovao i odveo u šumu koja se nalazi nedaleko od mjesta posljednjeg zločina.

- -

Kako je saopštila kruševačka policija, sumnja se da je D. T. tridesetsedmogodišnjoj ženi ponudio prevoz, a potom je odvezao na livadu i silovao. Navodno, on je neko vrijeme vrebao žrtvu.

– Uz pretnju da će je ubiti, silovao je svoju žrtvu u nekom zaseoku – rekao je izvor blizak istrazi.

– Žena je prijavila slučaj i nakon toga su je pregledali na ginekologiji. Od oboje su uzeti brisevi, a zatim je D. T. uhapšen.

Jeziva otmica zbog koje je D. T. svojevremeno i robijao dogodila se prije 18 godina. Nestanak djevojčice iz Paraćina tada je prijavila očajna porodica. Pripadnici MUP iz ovog grada u pomoć su pozvali operativce iz Kruševca, koji su odlično poznavali teren Kruševac – Ćićevac – Pojate – Paraćin. Pretpostavljalo se da je tinejdžerka kidnapovana u blizini tadašnje etno-folkoteke, odakle je odvedena u obližnju šumu. Tu ju je D. T. vezao za drvo.

- -

– Osumnjičeni je znao da je porodica imućna, bili su uspješni privatnici, pa je tražio otkup i to više od 100.000 tadašnjih njemačkih maraka – iznosi nezvanično izvor “Novosti”.

– Sve je trajalo dva dana i dvije noći. Djevojčicu je pipkao, neprilično dodirivao, ali nije uspio da je siluje. Bila je tako vezana za drvo, izmučena i preplašena kada su je policajci našli.Ispostavilo se da je osumnjičeni D. T. napuštao šumu kada je telefonirao. Slučaj je rasvjetljen uz pomoć dobrog terenskog rada, jer u to vrijeme nije bilo naprednih i brzih lociranja. Policajci su mu stavili lisice dok je bio u govornici, a sve to je sa terase posmatrala supruga osumnjičenog D. T.

– Djevojčica je bila preplašena i izmučena kada je pronađena. Van sebe je bila i porodica devojčice – navodi izvor “Novosti”. – Pripadnik MUP iz Kruševca nosio je dijete na rukama i predao je ocu u naručje.

Poslije hapšenja D. T. je saslušan u prostorijama Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, a rješenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Kruševcu određen mu je pritvor – rekao je javni tužilac dr Bratislav Petrović.

D. T. je posle otmice djevojčice završio u zatvoru, ali je nakon nekoliko godina ponovo bio na slobodi. Završavao je iza rešetaka i uslijed razbojništava, kao i još jednog silovanja u pokušaju. Sa robije je izašao prije nekoliko godina i vratio se u selo kod Ćićevca.

Najnovije

Guterres: Svijet ne može sebi priuštiti da Liban postane nova Gaza

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Guterres izrazio je duboku zabrinutost zbog rastućih tenzija između Izraela i libanske grupe...