Detalji monstruoznog ubistva u Tuzli: Ubica ostavio poruku, ali motiv još nije razjašnjen

Preporučujemo

Obdukcije Mujage Čičkušića, koji je preksinoć poučinio samoubistvo u Tuzli, njegove supruge Amele Čičkušić i njihove dvoje djece, koji su ubijeni, bit će obavljena u najkraćem mogućem roku, a preliminarni rezultati bit će poznati danas kasno popodne ili eventualno sutra, potvrđeno je za Faktor u Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Podsjećamo, Mujaga Čičkušić (39) u nedjelju oko 21.15 sati počinio je samoubistvo skokom sa 14. sprata zgrade u tuzlanskom naselju Stupine. U susjednoj zgradi u kojoj je živio s porodicom sutradan su pronađena tijela njegove supruge Amele Čičkušić (34) i njihove dvoje djece starosti dvije i devet godina. Žena i djeca su ubijeni, a u stanu je pronađena i sjekira za koju policija i tužilaštvo sumnjaju da je korištena kao oružje i koja će biti predmet vještačenja.
Nezvanično saznajemo da je Mujaga Čičkušić bio medicinski tehničar, koji je ranije radio na Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Tuzla, ali je našao posao u Njemačkoj, gdje je proveo posljednjih šest mjeseci. U Tuzlu se vratio prije nekoliko dana. Njegova supruga radila je na UKC-u Tuzla, na Klinici za plućne bolesti, a nezvanično saznajemo, da je i ona, zajedno s djecom, planirala da pridruži suprugu i nađe posao u Njemačkoj.

- -

Motivi ovih monstruoznih ubistava još nisu razjašnjeni. Nezvanično saznajemo da je Mujaga Čičkušić, koji je jedini osumnjičeni, u stanu ostavio ispisanu poruku s imenima nekih ljudi bliskih porodici, ali još nije razjašnjeno šta te poruke znače.
Zbog trostrukog ubistva u Tuzli, otkazana je centralna manifestacija obilježavanja Dana policije, koji se u Tuzlanskom kantonu obilježava 22. maja.

Najnovije

Bečarević pojasnio šta podrazumijeva dogovor između SBiH-a, SDA i DF-a za lokalne izbore

Almir Bečarević, predsjednik Kantonalnog odbora Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) u emisiji na N1 je pojasnio šta zapravo...