Detalji nesreće u Grčkoj: Vozač automobila zaspao za volanom i udario u autobus iz Niša,četvero poginulih

Preporučujemo

Četiri osobe su poginule, dok je njih 53 povrijeđeno u nesreći koja se dogodila jutros nešto prije 7 časova na putu Atina – Evzona, u opštini Pajonija Kilkis, kada se automobil grčkim registracija zakucao u autobus iz Srbije. Sumnja se da je vozač automobila zaspao, te da je zbog toga došlo do sudara.

Kako su prenijeli grčki mediji, vozač autobusa iz Srbije ispričao je da je vozač automobila zaspao u toku vožnje, a da je autobus završio na boku, pošto je pokušao da izbjegne direktan sudar.

- -

Trojica Grka i jedan Rus, starosti između 66 i 73 godine, krenuli su na pecanje, prema saznanjima tamošnjih medija, prenosi nova.rs.

Nakon sudara, automobil iz Srbije zakucao se u kola koja su udarila u autobus.

Nije poznato tačno zdravstveno stanje putnika povređenih, a kako su ranije saopštili grčki mediji, njih 53 je povređeno. Većina putnika prošla je sa lakšim povredama.

Bojan Milosavljević, direktor turističke agencije Ski&Sun Travel saopštio je da je većina njihovih putnika zadobila lakše tjelesne povrede.

- -

„U autobusu je bilo 78 putnika koji su putovali u Stavros. Oko šest sati ujutro po grčkom vremenu došlo je do udesa, prema informacijama koje do sada imamo većina putnika je lakše povrijeđena, ali nemamo tačne brojke. Lakše povrijeđeni su u bolnici u Polikastru, a teže su zbrinuti u Solunu. Jedan naš predstavnik je već stigao u solunsku bolnicu dok je suvlasnik agencije na putu za Polikastro. Mi smo odmah jutros poslali jedan autobus, a angažovali smo i grčkog prevoznika da budu na raspolaganju putnicima. Čekamo nove informacije, na vezi smo sa Ministarstvom inostranih poslova i sa konzulatom u Solunu“, kazao je Milosavljević.

Podsjetimo, nesreća se dogodila na putu od graničnog prelaza Evzoni ka Solunu. Učestvovala su dva putnička vozila, jedno iz Srbije, i autobus niških registarskih oznaka koji je putnike prevozio ka Grčkoj, prenosi N1.

Najnovije

Estonka Kaja Kallas mijenja Borrella: U fokusu jačanje odbrane od Rusije

  Dosadašnja premijerka Estonije Kaja Kallas danas je i zvanično podnijela zahtjev za ostavkom na mjesto premijerke čime su se...