Detalji optužnice protiv Zorana Marjanovića: Ubio Jelenu na nekoliko metara od kćerke Jane, presvukao se i vratio na nasip

Preporučujemo

Zoran Marjanović, koji se sumnjiči za ubistvo supruge Jelene, kako je utvrđeno tokom istrage, 2. aprila 2016. zadao je pjevačici „Granda“ devet udaraca tupim predmetom u glavu, otišao kući i presvukao se, vratio na nasip i tek onda njen nestanak prijavio policiji.

Prema informacijama do kojih su istražitelji došli tokom istrage, koja traje već godinu i 10 mjeseci, Zoran je suprugu ubio na samo nekoliko metara od njihove kćerke Jane, koju je ostavio da se igra pored nasipa u Crvenki.

- -

Ostavio Janu samu

– Optužnica se piše i biće vrlo brzo podignuta pošto su prikupljeni svi dokazi. Saslušano je 13 svjedoka tužilaštva i jedan svjedok odbrane, ali su za optužnicu daleko značajniji materijalni dokazi, a naročito vještačenja koja su tokom postupka urađena – otkriva Kuriru izvor upućen u istragu.

Ključna dva dokaza su, kako tvrdi, vještačenje tragova sa Zoranovih pantalona, na kojima je, osim blata, pronađena i Jelenina krv, kao i analiza telekomunikacija.

– Nakon što je Jelena otišla da trči, Zoran je ostao sa kćerkom. Ubrzo, krenuo je za njom, dijete ostavio samo pored nasipa i ubio nesretnu ženu. Njeno tijelo odvukao je u kanal, potom otišao po kćerku i odvezao se kući. Tamo se presvukao i vratio na mjesto zločina.

- -

Tek onda, kako se vjeruje, alarmirao je prijatelje i policiju i obavijestio ih o navodnom Jeleninom nestanku – nova su otkrića koja su dovela do pisanja optužnice protiv Marjanovića.Izvor Kurira iz istrage navodi i da sada više nema dileme da li će optužnica biti podignuta.

– Na teret će mu biti stavljeno teško ubistvo, za koje je kazna do 40 godina zatvora. Tužilac će predložiti da mu pritvor bude produžen i da ga sud osudi na maksimalnu robiju – dodaje izvor, piše Kurir.

Najnovije

Uredba Vlade FBiH o pomoći radnicima u iznosu do 2.520 KM: Privatnici bili “škrti”, mjera bi mogla biti produžena

Prošlo je skoro pet mjeseci od donošenja Uredbe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom se omogućava poslodavcima da izvrše...