Detalji pucnjave na bh. granici: Jedno dijete ranjeno u lice, drugo u ruku

Preporučujemo

Sinoć oko 22 sata, policijski službenici Policijske uprave zadarske spriječili su pokušaj krijumčarenja osoba na području Policijske postaje Donji Srb.

Nakon zaprimljene dojave da su policijski službenici na području Donjeg Lapca uočili kombi stranih nacionalnih oznaka za kojeg se sumnja da prevozi osobe koje su nezakonito prešle državnu granicu s BiH, a koji se nije zaustavio na dva pokušaja zaustavljanja, policijski službenici su na predjelu Raštele postavili blokadni punkt te svjetlosnim i zvučnim signalima pokušali zaustaviti kombi.

Vozač kombija nije se zaustavio već je prema njima nastavio vožnju, a policajci su, da bi odbili napad na sebe, prema njemu ispalili više hitaca iz varenog oružja.

Policija je pucala nakon sto se nije zaustavio na dva punkta. Nakon toga vozač kombija je iskočio iz vozila i pobjegao u šumu, a u kombiju je pronađeno 29 osoba stranih državljana iz više država, među njima i dvoje djece s ozljedama od vatrenog oružja i više njih s ozljedama od opasne vožnje. Migranti su iz Afganistana, Iraka, prenosi Večernji list.

Na licu mjesta novinari Večernjeg lista su saznali da je među migrantima najviše bilo djece u dobi mlađoj do 10 godina, ali i starije. Iz vatrenog oružja ranjeno je dvoje djece, jedno u ruku, a drugo u lice.

Povrijeđena djeca prebačena su u zadarsku bolnicu i nisu životno ugrožena, a drugima je pomoć pružena u zadarskoj i gospićkoj bolnici – istakao je Elis Žodan glasnogovornik PU Zadarske. Svega nekoliko kilometara od Srba u predjelu Raštele, na raskrižju za Bihać i Donji Lapac policija je zaustavila promet i izuzima tragove sinoćnjeg događaja koji je doslovno prestrašio i mještane Srba.

Najnovije

Uhapšena potpredsjednica Evropskog parlamenta Eva Kaili zbog korupcije, isključena iz stranke

Potpredsjednica Evropskog parlamenta grčka političarka Eva Kaili uhapšena je u okviru istrage za korupciju. Prema još nepotvrđenim informacijama 15 političara...