“Detektiv” Mandić ne odustaje od stava da neko namjerno baca smeće po Sarajevu, objavio i “dokaze”

preporučujemo

Načelnik Općine Centar Sarajevo Srđan Mandić ne odustaje od svoje tvrdnje da neko namjerno dovozi smeće koje baca oko kontejnera kako bi napravio “negativnu kampanju”, a sada tvrdi da ima i “dokaze” za to.

Naime, posljednjih dana česte su pritužbe građana na neredovan odvoz smeća u Sarajevu, a građani sarajeva nerijetko fotografišu prepune kontejnere oko kojih su razbacane dodatne količine smeća i dijele to na društvenim mrežama.

Načelnik Mandić jučer je na svom Facebook profilu objavio zanimljivo “objašenjenje” ove situacije, u kojem tvrdi da neko namjerno dovozi smeće i razbacuje ga okolo. Ova objava izazvala je niz reakcija na društvenim mrežama. Neki su se složili s načelnikom, no mnogi su komentirali da ovo objašnjenje graniči s teorijama zavjere.

Mandić je zbog toga odlučio uraditi “detektivski” posao te je danas objavio “dokaze” za svoje jučerašnje tvrdnje. Naime, on je na svom Facebook profilu objavio dvije fotografije na kojima se vidi osoba koja nešto vadi iz poderane vreće za smeće pored kontejnera.
“Mnogi su me posljednjih dan-dva ismijavali kada sam rekao da nam neko namjerno pravi nered. Evo samo dva slučaja koja dokazuju da sam u pravu. Uključit ćemo i policiju i komunalne inspektore i stati im ukraj. Bit će Sarajevo čist grad. Idemo dalje”, napisao je Mandić uz objavljene fotografije.

Najnovije

Skupština Crne Gore usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Danas je na sjednici Skupštine Crne Gore odlukom većine zastupnika usvojen Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici. Podrškom opozicije i...