Dežurni policajac ispred škole na Floridi nije reagirao tokom pucnjave

Preporučujemo

Policajac čuvar Scott Peterson, koji je bio na dužnosti u srednjoj školi u Floridi kada je naoružani bivši učenik te škole Nikolas Cruz započeo pucnjavu i usmrtio 17 osoba, stajao je četiri minuta ispred zgrade i nije ušao unutra da spriječi napad, izjavio je šerif okruga Brouard na Floridi Scott Israel.

Kako prenosi AP, Israel je na konferenciji za novinare izjavio da je policajac Peterson podnio ostavku nakon što je bio suspendovan i nakon što nije dobio platu.

- -

Israel je istakao da je tu odluku donio nakon što je pogledao snimak nadzornih kamera i obavio razgovore sa očevicima i sa samim Petersonom. On je naveo da je Peterson stao ispred zgrade gdje se pucnjava dogodila, zauzeo poziciju, ali nije ušao unutra.

Na pitanje šta je Peterson trebalo da uradi, Isreal je rekao da je trebalo da “uđe unutra, suoči se sa ubicom i ubije ga”.

Napadač Nikolas Cruz (19) ubio je 17 osoba u srednjoj školi u gradu Parklend 14. februara, nakon čega je pokušao da pobjegne, ali je uhapšen.

Najnovije

Hapšenje u Višegradu, pronađena plantaža marihuane

Plantaža marihuane pronađena je na području Višegrada odakle je policija oduzela 43 saksije sa stabljikama kanabisa i više od...