DF i GS postigli konsenzus o zajedničkim listama i kandidatu za člana Predsjedništva BiH

preporučujemo

Na sastanku delegacija Demokratske fronte (DF) i Građanskog saveza (GS) postignut je dogovor  da su zajedničke liste i zajednički kandidat za Predsjedništvo BiH minimum i imperativ za nastup građanskih i lijevih stranaka na izborima.

Također, izražena je iskrena  želja da se postigne dogovor sa Socijaldemokratskom partijom BiH (SDPBiH) , oko istih ciljeva i tamo gdje je to moguće te su ih pozvali da se završe pregovori oko predizborne koalicije.

“Iskreno opredijeljeni za saradnju sa SDP-om , a imajući u vidu da su najviši rukovodioci SDP-a javno iznijeli stav da se slažu sa gore navedenim ciljevima, pozivamo naše drugarice i drugove da odrede vrijeme, mjesto i dnevni red idućeg sastanka. Uvjereni smo da će SDP staviti interese države BiH ispred interesa stranke i pojedinaca i da ćemo u najkraćem roku postići konačni dogovor.

Na kraju, obavezujemo se i pozivamo rukovodioce, članove i aktiviste SDP-a da ne pregovaramo putem medija i ne doprinosimo potkopavanju procesa koji predstavlja jedinu nadu u bolje sutra ove zemlje. Smatramo da  je sazrelo vrijeme da se eventualne lične razmirice ostave po strani, po uzoru na razvijena demokratska društva, u kojima srodne političke snage usmjeravaju sve svoje kapacitete na izbornu pobjedu, s ciljem implementacije političkog programa koji će biti prihvatljiv svim građanima Bosne i Hercegovine”, navedeno je.

Najnovije

GRAS za tužbe radnika isplatio 29,1 milion KM, potrebno još 30 miliona

Nagomilani dugogodišnji problemi Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća GRAS polako dolaze na naplatu. Račun ove firme više je blokiran nego u...