DF nakon odlaska članova iz SBK: Mi ćemo opstati i ostati pri svojim stavovima, Komšić ostaje kandidat na izborima

preporučujemo

“Možda bi ovo što ćemo reći na početku, bilo primjerenije kraju ovog saopštenja, a vezano je za  napuštanje Demokratske fronte od strane nekih naših funkcionera i članova iz SBK,  te njihov pompezno najavljen  i obavljen prelazak u SDP: Demokratska fronta će opstati, ostati principijelna svim svojim stavovima, i kada je u pitanju budućnost zemlje i kada je u pitanju borba za radničko, ljudsko i građansko dostojanstvo. To potvrđuje i sve veći broj građana koji nam se pridružuju a o čemu se ne ‘talasa'”, navodi se na početku saopštenja DF-a.

“I drugo: Naš predsjednik  Željko Komšić ostat će kandidat za člana Predsjedništva BiH, taj certifikat ne tražimo ni od jedne političke ili interesne grupe, taj certifikat tražimo i dobićemo od naroda i građana ove zemlje u oktobru!”, poručili su.

“Očito je i u ovom slučaju da SDP sve očiglednije ide na rušenje i gašenje Demokratske fronte i  na svaki način pokušava osporiti kandidaturu Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH. Što to rade, samo oni znaju. Demokratska fronta  nema namjeru, pored istinskih ideoloških protivnika i protivnika cjelovitosti ove zemlje, ulaziti i u kakvu polemiku i sukob sa kolegama iz SDP-a, nadajući se da će i u toj partiji sazrjeti  spoznaja  ko je kome stvarni protivnik a ko saveznik, ukoliko su nam ciljevi isti, a mi smo do sada bili uvjereni da jesu”, saopšteno je.

Što se tiče “naših dojučerašnjih kolega iz SBK koji su napustili DF, treba reći samo dvije stvari:

Prva je da su „nesporazumi“ krenuli kada je obavljena reevidencija  članstva i kada se ustanovilo da je broj članova u pojedinim opštinskim organizacijama preuveličan, dakle, falsificiran, a razlog tome može se naći i u pretenzijama da se što više mjesta dobije u Kantonalnom odboru, a time i pojača  uticaj na buduće formiranje izbornih lista.

Drugi, ne ulazimo u to šta je svakome od njih pojedinačno obećano, ali je očigledno da je njihova procjena bila da svoje ambicije (koliko su realne, ne ulazimo u to) nisu vidjeli  u ovoj stranci, nego u SDP-u. To je bio njihov izbor, a realna slika svega što smo uradili ipak će se i jedino pokazati u oktobru, na opštim izborima. Narod odlučuje”, zaključuje se u saopštenju ove stranke.

Najnovije

Poslodavci nezadovoljni: Šta su donijele izmjene i dopune Zakona o privrednim društvima?

Novine koje je donio "Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima" (“Službene novine Federacije BiH”, broj 75/21)...