DF Novi Grad Sarajevo: Ljudi koji izdaju Bogićevića zaslužuju Dragu Jurića i Bajru Bibera

preporučujemo

Mirza Selimbegović, kadar Naroda i pravde, izabran je danas za novog predsjedavajućeg Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo.

Izbor novog predsjedavajućeg uslijedio je nakon što je Tajib Delialić (SDA) jučer podnio ostavku na tu funkciju. Kao razlog podnošenja ostavke je naveo ponašanje jednog broja vijećnika koji, kako je rekao, opstruiraju rad Općinskog vijeća, pokušavajući tako ostvariti lične interese.

“Nakon što je konstituisano Općinsko vijeće, i izabrani vijećnici Gradskog vijeća, dvojica od vijećnika koji su izabrani u Gradsko vijeće, Drago Jurić (USD) i Bajro Biber (BOSS) počeli su iznositi zahtjeve za zapošljavanje u državnoj službi ili javnom sektoru članova porodice i stranačkih aktivista u zamjenu za njihovo dalje učešće u radu većine u Općinskom vijeću. Izigravajući tako mene i ostale kolege koji smo ih podržali prilikom izbora za vijećnike Gradskog vijeća, ova dvojica vijećnika krenuli su sa blokadom rada Općinskog vijeća. Prvo su u saradnji sa klubom Naroda i pravde blokirali usvajanje Programa rada Vijeća, a zatim i oborili dnevni red treće radne sjednice Općinskog vijeća”, naveo je Delalić.

Nakon što je danas Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo dobilo novu većinu oglasio se i DF Novi Grad Sarajevo.

“To je potpuno očekivano od političkih trgovaca i parazita kakvi su Biber i Jurić ali djelima “Harkane”, SDA-ovi disidenti pokazuju da su spremani na iste metode koje su prethodno ustanovili u SDA dok su svi bili kao nokat i meso”, istakli su u saopćenju.

Kazali su kako od nove većine očekuje da što prije realizuju sve svoje ciljeve: zaposlenje Biberovog sina i Jurićevih mušterija nakon čega će njih dvojica, podižući ulog, pregovarati formiranje neke nove većine koja će ispunjavati njihove želje.

“Skrećemo pažnju Tužilaštvu na planirana zaposlenja, naročito osoba iz Novog Grada, koja ovih dana odobrava još jedna “najbolja” Vlada KS u okviru koje na “hladnom pogonu” obitavaju ministri čije je resore osporio Ustavni sud FBiH”, zaključili su u saopćenju.

Najnovije

U Neumu mnoštvo građana, ovogodišnja sezona bi mogla biti pun pogodak

U Bosni i Hercegovini vrhunac je toplotnog vala. Brojni građani spas od vrućina potražili su na bh. obali, u...