DiCaprio odao novo priznanje mještanima Konjica zbog očuvanja Neretvice

Preporučujemo

Američki glumac Leonardo DiCaprio ponovo je pokazao da pomno prati borbu za rijeke u Bosni i Hercegovini pohvalivši ovaj put uspjeh građana Konjica u očuvanju rijeke Neretvice.

DiCaprio je, naime, na svom Instagram profilu podijelio fotografiju sa sastanka ambasadora SAD-a u BiH Erika Nelsona koji se sastao sa mještanima koji se protive gradnji hidrocentrala na Neretvici.

“Građani koji se drže zajedno snažan su glas za promjene. Hrabri stanovnici Konjica uspješno su se borili protiv neregularne izgradnje dvije hidroelektrane na rijeci Neretvici. Ovaj osnovni aktivizam je u srcu demokratije i samopouzdanja i velika je lekcija za cijelu BiH”, napisao je DiCaprio u opisu fotografije.

Podsjetimo, prošle godine u oktobru se povodom zabrane gradnje malih hidroelektrana u BiH također oglasio ovaj glumac kada je javno podržao proteste koji su održavani širem države.

Najnovije

Zelenski pozvao NATO da preventivno napadne Rusiju

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski smatra da bi NATO trebao onemogućiti Rusiji upotrebu nuklearnog oružja tako što će izvesti "preventivni...