Direktor Agencije za državnu službu FBiH Refik Begić razgovarao s ministrom i borcima

Preporučujemo

Direktor Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine Refik Begić jučer se sastao s federalnim ministrom za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salkom Bukvarećim i predstavnicima Koordinacije boračkih organizacija Alminom Škrijeljom i Šerifom Patkovićem, saopćeno je iz Agencije za državnu službu.

Razgovarano je o zapošljavanju boračkih kategorija – članova porodica šehida, ratnih vojnih invalida i demobiliziranih boraca.

- -

Ministar Bukvarević je rekao da je još 4.500 članova porodica šehida i poginulih boraca na biroima za zapošljavanje te naveo da Ministarstvo na čijem je čelu dugo već radi kampanju čiji bi rezultat trebao biti lakše zapošljavanje ove kategorije makar i po povlaštenom principu.

Izrazio je zadovoljstvo što je na poziciji direktora Agencije osoba iz populacije ratnih vojnih invalida te konstatirao da je primjer direktora Begića jedan od izuzetno rijetkih slučajeva da su na čelu institucije ratni vojni invalidi.

Direktor Begić je naglasio da “Agencija za državnu službu FBiH radi u zakonskom okviru koji boračku populaciju ne prepoznaje kao kategoriju koja ima povlašten položaj prilikom prijema u organe državne službe”.

– Mišljenja sam da bi društvo zaista trebalo imati osjećaj za ovu kategoriju stanovništva i da bi trebalo normativno regulirati njihov prijem u radni odnos po povoljnijim uslovima, ali da se pritom ne radi diskriminacija drugima – konstatirao je direktor Begić.

- -

(Index.ba)

Najnovije

Horde zla parolom prozvale policiju zbog zabrane navijačima Borca

Navijači Sarajeva Horde zla tokom drugog poluvremena utakmice na Koševu, gdje gostuje Borac, istakli su kratku parolu. "Najlakše zabranit'...", pisalo...