Direktor Barcelone: Ne želimo Pjanića

Preporučujemo

Ariedo Braida, direktor Barcelone, demantovao je medijske navode kako katalonski klub pregovara s Juventusom oko prelaska bh. fudbalskog reprezentativca Miralema Pjanića.

Navodno je Barca nakon odlaska Andresa Inieste u Japan u potrazi za igračem koji će ga zamijeniti, a Pjanić je najozbiljniji kandidat. No, prema riječima Braide, klub je još u martu završio posao oko dovođenja Arthura, veznog fudbalera brazilskog Gremija.

“Nema nikakvih pregovora i nismo zainteresovani za Pjanića. On je dobar igrač, ali sada imamo Brazilca koji će preuzeti Ineistinu ulogu. Postoje ljudi u klubu koji se bore na tržištu za Barcelonu, ali svakako znam strategiju i Pjanić se ne uklapa u nju”, jasno je poručio Braida, prenosi Anadolija.

Pjanić je osim za Juventus tokom karijere igrao za Metz, Oliympique Lyon i Romu. U dresu reprezentacije BiH odigrao je 79 utakmica i postigao 12 golova.

Najnovije

Zelenski pozvao NATO da preventivno napadne Rusiju

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski smatra da bi NATO trebao onemogućiti Rusiji upotrebu nuklearnog oružja tako što će izvesti "preventivni...