Djeca novogradske općine dobijaju dva nova dječija igrališta u Švrakinom selu i Mojmilu

Preporučujemo

Na zadovoljstvo najmlađih stanovnika Novog Grada, ova općina bogatija je za nova dva dječija igrališta koja su izgrađena u naseljima Mojmilo i Švrakino selo.

Radove na njima, koji su u završnoj fazi, danas je obišao načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić sa saradnicima.

- -

“Ovdje u Švrakinom Selu u neposrednoj blizini nedavno je izgrađeno i prvo sportsko igralište, a danas evo obilazimo radove i na prvom dječijem igralištu što me posebno raduje”, kazao je Efendić.

“U narednoj sedmici bit će postavljeno još nekoliko dječijih sprava i onda dajemo igralište djeci na korištenje, ali i čuvanje. U sklopu igrališta napravljen je i jedan broj klupa tako da roditelji mogu provoditi ugodnije vrijeme sa svojom djecom. Švrakino je bilo naselje koje ranije nije imalo najbolju infrastrukturu, ali evo polako to mijenjamo na zadovoljstvo svih stanovnika”.

Samija Škoro, penzionerka i dugogodišnja stanovnica Švrakinog Sela, nije krila zadovoljstvo što nakon dužeg vremena konačno i ovo naselje ima dječije igralište: “Ja ovdje živim sigurno 60 godina i naša djeca nikad nisu imala jedno ovakvo igralište na kojem bi mogla provoditi vrijeme, tako da je ovo pravi pogodak za ovo naselje i svu našu djecu”.

Park je već postao omiljeno mjesto okupljanja, pa je i danas bio pun mališana.

- -

“Lijepo je da su nam napravili ovaj park jer sada imam pravo mjesto da provodim vrijeme sa svojim drugaricama”, kaže Nahla učenica OŠ “Meša Selimović”, ističući pri tome nadu da će im park dugo potrajati i da neće biti uništen.

“Park je koristan i djeci i roditeljima”, dodaje njena prijateljica Mija Hodžić.

Novo igralište dobila su i djeca Mojmila. Na dječijim igralištima ugrađena je nova gumena podloga ispod sprava, a od mobilijara oba parka sadržavat će kule sa toboganom, ljuljačke, njihalice, klackalice i pješčanik. Planirani mobilijar je modernog dizajna i u skladu sa evropskim standardima za sigurnost djece prilikom korištenja mobilijara. Pored ovog mobilijara postavljene su i nove parkovske klupe i korpe za otpad.

 “Općina svake godine ima program koji obuhvata sanaciju i izgradnju igrališta. Cilj nam je da sva naselja u Novom Gradu dobiju lijepa igrališta, jer to predstavlja bolji kvalitet života za naše građane i znači ljepšu i uređeniju općinu Novi Grad Sarajevo” zaključio je Efendić.

Vrijednost ova dva dječija igrališta je 68.000 KM, a izvođač radova je firma “Bosman” doo Sarajevo.

Najnovije

Modriča: U požaru u zdravstvenoj ustanovi stradala jedna osoba

Jedna osoba poginula je u požaru koji se tokom noći desio u jednoj javnoj zdravstvenoj ustanovi u Modriči. Kako je...