Djeca Zavoda Mjedenica ljetovala u Novom Vinodolskom

Preporučujemo

Grad Sarajevo je u saradnji s Gradom Zagrebom i ove godine omogućio ljetovanje sarajevske djece u hrvatskom primorskom gradu Novi Vinodolski.

Odlazak 20-ro djece Zavoda Mjedenica na ljetovanje je nastavak zajedničkog projekta dvaju partnerskih gradova koji se uspješno realizira već šestu godinu za redom.

“Ovo je jedna u nizu aktivnosti saradnje između Sarajeva Zagreba. Ali ova saradnja nam je najdraža, jer ovo je izvanredna prilika da se širi ljubav i prijateljstvo. Zato će Grad Sarajevo i dalje zajedno sa prijateljima iz Zagreba podržavati ovaj i slične projekte jer mladi su, u svakom smislu, budućnost naših glavnih gradova i država“, rekao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

Sarajevski mališani su zajedno sa svojim drugarima iz Vukovara boravili u Vili Rustici u Novom Vinodolskom, u blizini Rijeke, u odmaralištu Crvenog križa Grada Zagreba.

Za djecu su osmišljene mnogobrojne zanimljive aktivnosti u okviru kojih su imali mogućnost da se druže, sklope nova poznanstva i ponesu lijepe uspomene.

Najnovije

Uhapšena potpredsjednica Evropskog parlamenta Eva Kaili zbog korupcije, isključena iz stranke

Potpredsjednica Evropskog parlamenta grčka političarka Eva Kaili uhapšena je u okviru istrage za korupciju. Prema još nepotvrđenim informacijama 15 političara...