Dječak iz Skender-Vakufa poginuo pred očima drugara: Bol je neopisiva

Preporučujemo

Četrnaestogodišnji Damjan D. iz Skender-Vakufa poginuo je od strujnog udara pred očima svojih troje drugara na lokalnom izletištu Paunovica, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Istragom je utvrđeno da se tragedija dogodila u nedjelju oko 20 časova, kada se dječak popeo na metalni stub visokonaponske elektromreže, te dodirnuo električnu žicu pod naponom.

Naš izvor ističe da je on prethodno došao na izletište sa još dvojicom dječaka i djevojčicom, a onda se iznenada izdvojio iz grupe i popeo na dalekovod.

“Potom ih je dozvao sa vrha metalnog stuba. Oni su prišli te su ga, vidjevši gdje se nalazi, dozivali i molili da siđe, ali ih on nije poslušao. Djeca su plakala, gledajući ga odozdo uspaničeno. U jednom momentu, Damjan se uhvatio lijevom rukom za žicu pod visokim naponom i ubila ga je struja”, pojašnjava sagovornik “Nezavisnih”.

Dječak je potom pao na zemlju. Spasa mu nije bilo.

“Drugovi su mu pritrčali, ali ništa nisu mogli da urade. Zvali su pomoć. To je, inače, zabačena lokacija, gdje je slab i signal mobilne telefonije. Kada su došli ljekari, sve što su mogli jeste da konstatuju smrt”, ističe naš izvor upućen u istragu.

Damjan je najviše vremena provodio sa majkom. Ima stariju sestru, koja živi u Njemačkoj, te oca, koji je zaposlen u Sloveniji, gdje je bio i u momentima kada je došlo do nesreće.

Cijelo Kneževo potreseno je zbog ove tragedije.

U Osnovnoj školi “Dositej Obradović”, gdje je Damjan pohađao deveti razred, zavladao je muk.

“Šta da kažem o njemu? Sve najbolje. Primjeran učenik, dobar drug”, priča nam potreseno školski direktor Goran Aleksić, te dodaje da su predstavnici škole i učenici posjetili ožalošćenu porodicu.

Đaci su jučer, kada su došli na nastavu, neutješno plakali. Ne mogu učenici iz Damjanovog razreda povjerovati da drugara više nikad neće vidjeti. Bol je neopisiva.

Najnovije

Oprezno danas! Meteorolozi izdali narandžasto upozorenje – pročitajte i prognozu do srijede

Meteorolozi su za danas izdali 'narandžasto upozorenje'zbog obilnih padavina koje se očekuju u BiH. Kako navode, obilnije padavine očekuju se...