Dječak povrijeđen u eksploziji bombe u Čelincu

Preporučujemo

Maloljetni D.S. (14) “prošetao” je selom Barakovcem kod Čelinca sa 11 kašikara u ruksaku, nakon čega je teško je povrijeđen u eksploziji bombe.

Kako piše “EuroBlic”, dječak je zadobio teške povrede ruke i nije životno ugrožen, ali je zadržan na liječenju. Izvor lista navodi da je u policiju u srijedu oko 19 časova stigla anonimna prijava da maloljetnik šeta po selu Barakovac noseći u torbi čak 11 ručnih bombi.

- -

“Policajci iz Čelinca su ovu nevjerovatnu informaciju veoma ozbiljno shvatili i odmah je upućena patrola na teren. Dolaskom u Barakovac, a mještani su policiji potvrdili da maloljetnik šeta sa bombama M-72 i M-75 u torbi”, kaže sagovornik lista.

Tokom istrage policajci su došli do saznanja da je torbu sa sedam bombi maloljetnik ostavio u dvorištu jedne kuće u tom mjestu i da je otišao u pravcu šume.

“Po informacijama koje su dobili na licu mjesta, policajci su zaključili da on planira da baci bombe u šumi, pa su odmah krenuli u potragu za njim kako bi ga spriječili da to uradi”, pojašnjava izvor “EuroBlica”.

Policajci su nakon kraće potrage uspjeli da pronađu povrijeđenog D.S, a na licu mjesta utvrdili su da je sa jedne bombe odvrnuo inicijalnu kapsulu zajedno sa kašikom i odvojio od bombe.

- -

“Tu odvrnutu kapsulu je aktivirao i ona mu je eksplodirala u ruci. Tom prilikom je zadobio teške povrede i vozilom Službe hitne pomoći Čelinac prevezen je u UKC Banjaluka”, kaže izvor lista. Iz bolnice kažu da je dječak zbrinut i trenutno je stabilnog stanja.

Policija je već počela istragu o tome kako je D.S. došao u posjed bombi. Povrijeđeni maloljetnik tvrdi da ih je našao, ali nije precizirao gdje.

Najnovije

Novi udarac Putinu: EU usvojila 14. paket sankcija protiv Rusije

Evropsko vijeće je danas usvojilo 14. paket ekonomskih i individualnih restriktivnih mjera kojima se zadaje dalji udarac Putinovom režimu...