Djevojčica spašena iz požara u ulici Sime Milutinovića: Otežano gašenje zbog nepropisno parkiranih vozila, iz Općine Stari Grad pozvali policiju na veći angažman

preporučujemo

Danas je u stanu u ulici Sime Milutinovića Sarajlije izbio požar u kojem je jedna osoba povrijeđena. Služba civilne zaštite i Služba za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica Općine Stari Grad odmah su izašle na lice mjesta gdje je zahvaljujući brzoj reakciji vatrogasaca vatra stavljena pod kontrolu, a povrijeđena osoba prebačena je u bolnicu.

Službe su na licu mjesta konstatovale i da je gašenje požara bilo otežano zbog nepropisno parkiranih vozila na ulazu u ulicu Sime Milutinovića zbog čega je moglo doći do veće tragedije.

Ističemo da je Općina Stari Grad ranije detektovala ovaj problem, te su na ulazu u ovu ulicu postavljene žardinjere kako bi se spriječilo nepropisno parkiranje koje je predstavljalo veliki problem, kako za vozila hitne intervencije, tako i za stanare u ovoj ulici. Nesavjesni vozači nisu poštovali postojeću saobraćajnu signalizaciju (znak izričitih naredbi II-3 ”zabrana saobraćaja u oba smjera”), a ni nadležna policijska uprava nije pravovremeno djelovala u pravcu zabrane parkiranja i kažnjavanja prekršilaca.

 

Kako bi se ubuduće izbjegli ovakvi slučajevi i spriječile ozbiljnije posljedice, Općina Stari Grad poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Prvu policijsku upravu – Policijsku stanicu Stari Grad da se u okviru svojih nadležnosti više angažuju, te da svakodnevno kontrolišu i sankcionišu vozače koji svjesno krše zakon i ugrožavaju ljudske živote, kao što je to bilo u ovom slučaju.

Pročitajte:  I ovog vikenda obustava saobraćaja u KS zbog utrke

Povrijeđenoj sugrađanki u ovom požaru želimo što brži oporavak, te koristimo priliku da pohvalimo brzu reakciju i angažman uposlenika jedne od radnji iz ulice Sime Milutinovića zahvaljujući kojem je spašena djevojčica iz požara, saopćeno je iz općinske press službe.

Pročitajte:  Akcija "Kontakt": U toku hapšenja širom KS i RS

Najnovije

Rustemović o namjerama NSRS: Biti će poremećeno snabdijevanjem lijekovima i medicinskim sredstvima, na cijeloj BiH a pandemija corona virusa traje

Predsjednik Sindikata Agencije za lijekove BiH Ramo Rustemović povodom sutrašnje posebne sjednice Narodne skupštine manjeg bh. entiteta Republika Srpska...