Djevojčica umjesto u rikverc ubacila u prvu brzinu, automobil sletio u Dunav, poginuo tinejdžer

Preporučujemo

Dvije maloljetne osobe (17) sletjele su kolima u Dunav kod Vinče. U nesreći je život izgubio mladić Milan S., djevojka Milica L. je prošla sa lakšim povredama.

Do stravične nesreće došlo je oko 22.40 sinoć. Kako saznajemo, automobilom je upravljala sedamnaestogodišnja tinejdžerka Milica L. kada je izgubila kontrolu nad vozilom i sletjela u Dunav.

Kako pričaju za “Blic” svjedoci užasne tragedije, Milan i Milica bili su u kolima parkiranim na zemljanom putu pored Dunava. U jednom trenutku Milan je prepustio mjesto vozača Milici, kako bi ona probala da vozi. Svjedok tragedije rekao je za “Blic” da je u tom trenutku tinejdžerka umjesto u rikverc krenula unaprijed i automobil se sjurio u rijeku!

Kako je voda na tom mjestu Dunava plitka, Milica je uspjela da se izvuče iz automobila dok je tonuo i prošla je bez ozbiljnih povreda.

Svjedoci kažu da je mladić iz nepoznatog razloga pokušao da pređe na zadnje sjedište, najvjerovatnije u strahu od vode koja je nadirala u automobil i na licu mjesta se utopio.

Automobil “polo” u kom su se tinejdžeri nalazili vodi se na porodicu stradalog tinejdžera.

Beživotno tijelo Milana S. iz automobila su izvukli ronioci, a uviđaj na licu mjesta trajao je sinoć četiri sata.

Najnovije

Komšić: Dva najvažnija datuma u historiji BiH su 25. novembar i 1. mart

Udruženje generala Bosne i Hercegovine organiziralo je večeras u Sarajevu akademiju povodom Dana državnosti BiH - 25. novembra. Predsjedavajući Predsjedništva...