Đokoviću prijete tri godine zabrane ulaska u Australiju, ali postoje izuzeci

Preporučujemo

Ministar za imigracije u Vladi Australije Alex Hawke donio je odluku da “u cilju javne koristi“ poništi vizu srpskom teniseru Novaku Đokoviću, uprkos odluci Suda. Đokovićev pravni može da se žali na ovu odluku, ali ukoliko ona ostane na snazi, prvom igraču svijeta prijeti zabrana ulaska u Australiju u trajanju od tri godine. Međutim, i u tom slučaju postoje izuzeci.

Ministarstvo na svojoj zvaničnoj stranici navodi kako se postupa u ovakvim slučajevima.

“Ministarstvo za imigracije ima diskreciono pravo da poništi vize kada je u javnom interesu da se to učini, uključujući odluke donesene na osnovu javnog zdravlja, sigurnosti ili reda. U slučaju da Ministarstvo poništi vizu, osoba koja je tom odlukom pogođena neće moći da iz inostranstva dobije vizu u periodu od tri godine, osim pod određenim okolnostima. Te okolnosti podrazumijevaju korist za građane Australije – saosjećajne ili pogodne okolnosti za stanovništvo, one sa državljanstvom Australije ili one sa pravom da ostvare državljanstvo Novog Zelanda”, pojašnjeno je iz Ministarstva.

Pravni tim Novaka Đokovića i dalje razmatra kako će reagovati uslijed najnovijih dešavanja. Želja Đokovićevog pravnog tima je da suđenje bude gotovo do nedjelje, kako bi u slučaju eventualne pobjede Đoković mogao da nastupi u ponedjeljak u prvom kolu Australian Opena, gdje će mu protivnik biti sunarodnik Miomir Kecmanović.

Najnovije

CETINJE: U napadača pucala i policija i građanin, još se utvrđuje ko ga je likvidirao

Načelnik Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala Aleksandar Bošković kazao je u Dnevniku TVCG...