Đonlagić: Zakon o stečaju je samo samo jedan od niza neustavnih zakona koji je aktuelna federalna vlast izglasala

Preporučujemo

Šef Kluba DF-a u Parlamentu FBiH Dženan Đonlagić, komentarišući zakon o stečaju zbog kojeg su radnici sve češće na ulici, kazao je kako Demokratska fronta punim plućima staje rame uz rame sa obespravljenim radnicima.

– Ovo je samo jedan od niza neustavnih zakona koji je aktuelna SDA-SBB-HDZBiH federalna vlast izglasala. Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović, uz pravnu ekspertizu Zlatana Begića, profesora ustavnog prava iz Tuzle, već je dobio pravnu bitku kroz presudu Ustavnog suda FBiH koji je pojedine članove (prava radnika) Zakona o stečaju proglasio neustavnim. Međutim, aktuelna vlast i dalje vrši opstrukciju implementacije presude po ovom pitanju. Čak su predsjedavajući oba doma Parlamenta FBiH Edin Mušić (SDA) i Lidija Bradara (HDZ), bez znanja nas zastupnika slali Ustavnom sudu FBiH pismo da preispita svoju odluku. Ustavni sud u svom odgovoru je naveo da ono što su napisali su “paušalni navodi”, kazao je, između ostalog, Đonlagić.

- -

Šef Kluba DF-a u Parlamentu FBiH je u intervjuu za današnje Oslobođenje govorio i o radu Parlamenta, politici Demokratske fronte, te o tome kako pojedini federalni poslanici napuštaju stranku, piše Oslobođenje.

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...