Đukanović sutra na Cetinju polaže zakletvu

Preporučujemo

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Milo Đukanović položiće sutra zakletvu i stupiti na dužnost šefa države, na svečanoj sjednici crnogorske skupštne na Cetinju.

Građani Crne Gore izabrali su Đukanovića za predsjednika na izborima 14. aprila, na kojima je on osvojio 54 odsto glasova birača koji su glasali.

Kako prenosi Radio slobodna Evropa, Đukanović polaže zakletvu na dan kada njegovom prethodniku Filipu Vujanoviću ističe mandat. Ceremonija inauguracije zakazana je za 12 sati u Vladinom domu na Cetinju i na nju nisu pozvani visoki predstavnici stranih država.

Kako navode, organizator svečanosti, Skupština, odlučila se za skromniju inauguraciju na koju su pozvani ambasadori i vojni izaslanici stranih država u Podgorici, te predstavnici političkog i javnog života Crne Gore.

Inauguraciju Đukanovića bojkotovaće opozicija, a jedan od opozicionih čelnika, Dritan Abazović, predsednik Građanskog pokreta URA, ranije je pismom pozvao ambasadore zemalja članica EU da ne prisustvuju činu stupanja lidera vladajuće DPS na novu dužnost.

„Ne idite na inauguraciju, na taj način napravićete najveću uslugu Crnoj Gori. Demonstriraćete dijelom svoju spremnost da štitite ljudska prava i temeljne slobode, kao i tekovine ideja na kojima počiva ujedinjena Evropa, čemu stremi istinska građanska Crna Gora“, naveo je Abazović u pismu, prenosi Beta.

Crna Gora je od uvođenja višestranačja imala tri predsjednika: Momira Bulatovića, Filipa Vujanovića i Mila Đukanovića.

Najnovije

FBI uhapsio pripadnicu jedinice Zulfikar, optužena da je tokom rata u BiH mučila Srbe

Državljanka SAD-a iz Bosne i Hercegovine uhapšena je jučer u Morgantownu u Zapadnoj Virginiji pod optužbom da je lagala...