Đukanović uoči izbora u nedelju opleo po Srbiji: Zvanični Beograd je jako agresivan i bahat

Preporučujemo

Đukanović uoči izbora u nedelju Aktuelnog predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića u nedjelju očekuje prvi krug izbora u kojima će pokušati da se izbori za još jedan mandat na čelu ove zemlje.

Kandidat DPS-a govorio je i o priključenju NATO-u i uvjerenju da će zemlju uvesti u EU, a dobar dio je posvetio Srbiji tvrdeći da Crna Gora i on lično neprestano trpe agresivnu kampanju Beograda.
“Na ovim izborima Crna Gora odlučuje da li će se vratiti na put izgradnje ozbiljno uređene evropske države, na put kojim se kretala stabilno i dinamično od obnove nezavisnosti do sredine 2020. godine ili će nastaviti da posrće balkanskim bespućima kojima je nažalost vodi nova parlamentarna većina, kojom su je vodile prva i druga vlada nakon promene vlasti u Crnoj Gori do dana današnjeg”, rekao je Đukanović.

Dobar dio intervjua je posvetio situaciji na Zapadnom Balkanu, sa fokusom na Srbiju, ocijenivši da je poslednji trenutak da se Balkan okrene svom prirodnom evropskom okruženju, evropskom cilju.

“To je cilj koji nas uprkos slabostima koje vidimo u Evropi motiviše da vjerujemo da je evropska integracija najbolji mogući put za sve zemlje Zapadnog Balkana”, dodao je Đukanović.

Govoreći o važnosti da Zapadni Balkan bude stabilan, Đukanović ni ovog puta nije propustio da kaže da Crna Gora i on lično trpe, kako je naveo, agresivnu kampanju iz Beograda, koja je počela još 1994. godine kolumnama supruge tadašnjeg predsednika Srbije, Slobodana Miloševića i ona traje neprekidno do danas.

“Zbog toga se danas u nacionalističkoj javnosti Srbije Milo Đukanović i DPS doživljavaju kao stožeri Crne Gore. Oni tome dodaju riječi antisrpske Crne Gore. Zašto dodaju tu riječ? Zato što je za njih Crna Gora jedino dobra kao dio njihovog ‘srpskog sveta’. A zapravo nemaju niti jedan dokaz kojim bi potvrdili da sam ja ili vlast Crne Gore u kontinuitetu povukla bilo kakav antisrpski potez”, tvrdi Đukanović.

Najnovije

Sjednica VSTV-a: Glavni tužilac Kajganić loše rezultate pripisao policiji

Prezentirajući izvještaje o radu, kao i rješavanju predmeta korupcije i organiziranog kriminala članovima Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, glavni...