Đurić: Sporazum samo u korist Srbije, nemojmo da se lažemo da imamo nešto što nemamo decenijama

Preporučujemo

Direktor Kancelarije za Kosovu Marko Đurić rekao je danas da bi sporazum Beograda i Prištine Srbima na Kosovu donio bolji položaj.

On je rekao da su Beograd i Priština “miljama daleko od sporazuma”.

- -

“Ne dajte da vas iko laže da ćemo sporazumom, od kojeg smo miljama daleko imati manje od onoga što imate. Srbija takvim sporazumom, a mnogo su veće šanse da neće doći do njega, ali ako i dođe, Srbi na Kosovu time mogu da imaju samo više”, rekao je Đurić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On je dodao da bi Srbi takvim sporazumu imala više teritorija, prava, imovinu, insitucijalne moći i finansijske pomoći.

“Ako do dogovora dođe to mora da bude rješenje koje će riješiti pitanje naše imovine, položaja naše crkve, više prava, inače rješenja neće biti. Isto važi za Gazivode, Valač i Trepču. Ali, nemojmo da se lažemo da imamo nešto, što nemamo decenijama”, rekao je Đurić.

On je pozvao Srbe da ih niko ne laže da će potpisivanjem sporazuma za njih biti manje pomoći i “manje Srbije” i ponovio da nijedna odluka neće biti doneta bez njih.

- -

Đurić je rekao da Srbiji za sada ništa nije ponuđeno, i da će javno razgovarati kada neki prijedlog bude bio na “stolu”.

“Izaći ćemo da vam odgovorimo konkretnije, kada budemo imali nešto što je i ole prihvatljivo”, rekao je Đurić.

On je dodao da će do odogovora teško doći i da je vrlo moguće da ga neće ni biti i da je to loša vijest za Srbiju.

Najnovije

Ismail Barlov je novi prvak Evrope na 50 metara prsno!

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je zlatnu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu koje se održava u...