- Advertisement -

Do subote magla i sunčano vrijeme, temperature do 27 stepeni

Preporučujemo

Magla i niska naoblaka u jutarnjim satima, a poslije podne sunčano vrijeme očekuje se u Bosni i Hercegovini u narednim danima.

Temperature će se kretati od pet stepeni Celzijusa, u jutarnjim satima, do 27 u toku dana. Najniža jutarnja temperatura zabilježena je na Bjelašnici i to pet stepeni, a najviša u Mostaru 18.

“Danas u Bosni prijepodne pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima izgledni su i slabi lokalni pljuskovi. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22, na jugu zemlje od 23 do 27 stepeni Celzijusa”, navedeli su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

Magla i niska naoblaka predviđa se i u srijedu u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana pretežno sunčano vrijeme. U Hercegovini sutra sunčano. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između pet i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22, na jugu zemlje od 22 do 26 stepeni Celzijusa.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Objavljena koalicija SBIH-Platforma za progres u HNK: Cilj je baviti se konkretnim problemima i razvojem u ovom kantonu

U Mostaru je danas održana zjednička press konferencija Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBIH) i Platforme za progres na...