Dodik: Borim se protiv BiH u kojoj su muslimani dominantan narod

preporučujemo

Nakon što je prošle nedjelje pozvao opoziciju u RS da ga pozove na sastanak kako bi zauzeli zajednički stav oko pitanja vezanih za RS i priču o povlačenju nadležnosti, a to se nije desilo, Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a danas se obrušio na opoziciju.

“Escobar je jasno rekao da je uspio da razbije jedinstven front odbrane RS tako što je opoziciju povukao na svoju stranu. To je ozbiljna poruka, to treba ponavljati, to treba ljudima reći i vidjećete ko je na strani RS njenog očuvanja, razvoja, postojanja, a ko je na strani izdaje koju ću osporavati, ukazivati, na svakom sastanku na kojem se oni nalaze oni kažu – samo zaustavite Dodika, sankcionišite ga, to je sve propalo. Nije propalo, RS ne zavisi od Dodika, RS nije Dodik, ali je Dodik danas onaj koji je brani zajedno sa svim svojim saradnicima i na to sam ponosan”, naglasio je Dodik.

On je kazao kako RS nema cijenu i da cijena ne može biti da li će Dodik biti pod sankcijama ili ne.

“Neka bude, ali važno je da ostane Republika Srpska. Za njih to nije važno, njima je važno da se dodvore nekima koji su sada kao neki predstavnici ovdje. Pa šta ako je neko predstavnik Amerike? Ovdje razgovaramo o našim pitanjima, a ne američkim. Ja s njima ne vodim razgovore kakvi su njihovi odnosi s Kinom, oni ovdje dolaze da naprave unitarnu BiH i da smanje RS, to je vidljivo na kraju sa pričom o imovini koja je veoma teška”, istakao je Dodik.

Posebno se obrušio na predsjednika SDA Bakira Izetbegovića kojeg je optužio da “želi da navuče što više islamskih migranata koji bi nama ovdje za nekoliko godina zagorčali život, kada bi bili prisiljeni zbog njihove koncentracije da im moramo prava na državljanstvo, na izbore, i mnogo čega drugog”.

Pročitajte:  Severina: U Srbiji su krenuli na mene, kao da su spremni otpočeti novi rat

Dodik je naglasio da se bori protiv BiH koja je van Ustava BiH.

“Borim se protiv BiH koju u glavi ima Bakir Izetbegović. Ja se borim protiv BiH u kojoj su muslimani dominantnan narod koji želi da majorizira kako čini sa Hrvatina i Srbe. Borim se za Republiku Srpsku koja ima jasan status, precizan, odvojen od onoga što želi Izetbegović i nastaviću to da radim”, rekao je Dodik.

 

 

Najnovije

Evropa na ivici rata: Amerikanci tvrde da Rusi svakog trenutka mogu napasti Ukrajinu

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki izjavila je večeras da Sjedinjene Američke Države (SAD) upozoravaju na mogući napad Rusije na...