Dodik: Bošnjaci 30 godina nastoje da unište RS i naprave islamsku državu

Preporučujemo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je Republika Srpska trideset godina davala šansu BiH i da su Bošnjaci trideset godina samo nastojali da unište Srpsku i da od BiH naprave islamsku državu.

– Ako je Zapad sve vrijeme okretao glavu od te činjenice, vjerujem da će poslije istupa ministra odbrane u Vijeću ministara Zukana Heleza konačno progledati, naveo je Dodik u objavi na društvenim mrežama.

- -

Dodik kaže da “koliki god cirkusant bio Helez, njegove posljednje prijetnje upućene Srbima i Republici Srpskoj govore kakvu su sudbinu bošnjački političari namijenili Srbima”.

– Davno je rečeno – “što trijezan misli, to pijan govori”, a Helez je sve rekao. Njegova ratnohuškačka, šovinistička retorika, mržnja prema svemu srpskom, kulminacija je destruktivne bošnjačke politike, istakao je Dodik.

On je naglasio da su prijetnje ratom i uništenje Srba vrhunac kršenja Dejtonskog sporazuma i najveća prijetnja miru od njegovog potpisivanja do danas.

Dodik kaže da “kao što je Alija Izetbegović 1992. na pruženu ruku Srbije odgovorio ratom, tako i danas Helez na poruke mira, tolerancije, saradnje Srbije i Republike Srpske odgovara prizivanjem rata”.

- -

– Sramota je ćutanje američkog ambasadora Michaela Murphyja, Christiana Schmidta i ostalih, uvijek spremnih da reaguju na sve. Sramota je ćutanje političara iz Sarajeva. Mi na ovo nećemo ćutati – poručio je predsjednik Republike Srpske.

Najnovije

U Bosni se danas očekuju lokalni pljuskovi, u Hercegovini sunčano

U Bosni se danas očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni...