Dodik dao rok gradonačelniku Prijedora: Podnesi ostavku do podne

preporučujemo

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik poručio je gradonačelniku Prijedora Daliboru Pavloviću da je izgubio povjerenje svojih stranačkih kolega i da njemu i građanima Prijedora nije ostavio izbor, te očekuje da ga danas do 12:00 sati obavijesti da je odstupio s mjesta gradonačelnika podnoseći neopozivu ostavku.

– Očekivao sam da ću kao predsjednik stranke, koja Vas je zajedno sa građanima Prijedora dovela do mjesta gradonačelnika, čuti ili pročitati jasan demanti na sadržaje koje posljednjih dana možemo da vidimo u javnosti, a nisu dostojni funkcije koju obavljate, ni godina koje imate. Pošto je izostalo Vaše jasno ograđivanje od sadržaja koje je javnost mogla da vidi, a koji nisu dozvoljeni ni sa stanovišta javnog morala ni pravila ponašanja koje SNSD njeguje, u obavezi sam da Vas pozovem da odstupite s funkcije koju obavljate – istakao je lider SNSD-a u pismu upućenom Pavloviću.

Posljednjih dana u javnosti su se pojavile šokantne fotografije koje teško kompromituju gradonačelnika Prijedora. Njegovu ostavku juče je tražila i opozicija u tom gradu.

Pročitajte:  Dodik će dobiti posebno osiguranje, Lukač tvrdi: On je najugroženiji političar u BiH

Najnovije

Turski mediji: Policija otkrila bombu, spriječen napad na Erdogana

Turske obavještajne službe osujetile su večeras pokušaj napada na predsjednika Recepa Tayipa Erdogana, prenose turski mediji. Eksplozivna naprava pronađena je...