Dodik: Gotovo kao provokacija Bidena

Preporučujemo

Čestitka predsjednika SAD-a Joea Bidena, upućena građanima Bosne i Hercegovine povodom 25. novembra, u Republici Srpskoj doživljava se gotovo kao provokacija, izjavio je predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik.

“Ne znam kojim imenom bih to nazvao ako se zna, a znaju i svi službenici američke Ambasade da 25. novembar nije praznik BiH”, rekao je Dodik upitan da prokomentariše to što je američki predsjednik uputio čestitku članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine povodom 25. novembra, Dana državnosti.

Entitetski predsjednik kazao je da država nema zakon o praznicima, niti ima ijedan zakonom ustanovljen praznik koji se slavi i u RS i u FBiH.

“Dvadeset i sedam godina od završetka rata je dovoljno vremena da to nauče američki predstavnici u BiH i o tome konačno izvijeste svoju vladu i službu koja se bavi slanjem čestitki u ima predsjednika SAD-a”, zaključio je Dodik.

Najnovije

Dodik o tvrdnjama Albina Kurtija: RS nikada neće dozvoliti da BiH prizna Kosovo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Republika Srpska dio međunarodnog prava, potvrđena na najvišem nivou...