Dodik: I Bešlić mi je rekao da dobro pjevam, imam se čime baviti nakon politike

preporučujemo

Nakon održane press-konferencije koja je uslijedila nakon sjednice Predsjedništva, Milorad Dodik je održao zasebnu presicu u Istočnom Sarajecu.

Govorio je, između ostalog, o tački dnevnog reda koje se tiče ugovora između Islamske zajednice BiH i Predsjedništva BiH. Kako je kazao, za njega je potpuno neprihvatljivo govoriti o tome kako su jedni domicilni, a drugi stranci (katolici i pravoslavci).

Smatra da su bespotrebne priče o ratu i sigurnosti.

– Ja ću žrtvovati sebe radi mira u Republici Srpskoj. Pretjerali su sa poljoprivrednim i šumskim zemljištem, pretjerali su sa ministrom koji je obustavio vježbu na Manjači, te nema govora o nekom normalnom fukncionisanju – rekao je član Predsjedništva BiH.

Komantarišući izjavu Šefika Džaferovića da u njegovom ponašanju ima noviteta Dodik je kazao da on nema ništa protiv da ga tako komentarišu, ali da on nije učinio ništa drugačije nego je dogovoreno odlukama NSRS.

– Tenzije se mogu smiriti ako se razgovara o problemima koje svi mi imamo – smatra Dodik.

Naravno, neizostavna tema je bila jutrošnje sviranje i pjevanje.

– Došao čovjek moj poznanik iz Banje Luke, sasvim normalno ušao, a oni se bave psihološkim umom. Ja sam samo htio da prikažem, da relaksiram, da pokažem da nema govora o nekim sukobima. Pjevao sam mojoj majci, zašto bi to bio problem, šta je nenormalno u tome što sam to uradio. Jel ja zavirujem njima da vidim šta to oni rade, mogu da rade u tom kabinetu šta hoće. Što nije Komšić probao spriječiti kad je takav junačina, gdje piše da ne smije da se pjeva, gdje piše da ja ne smije u mom kabinetu da ima alkoholnih pića. Al’ ću i to reći da smo ja i Komšić u Džaferovićevom kabinetu pili rakiju. Baš smo dobro pjevali, meni je Halid Bešlić jednom rekao da dobro pjevam, barem znam čime se mogu baviti nakon politike – zključio je Dodik priču o cirkusu koji je organizovao u Predsjedništvu BiH.

Pročitajte:  Haos ispred zgrade Vlade RS: Žena vrištala i tražila da vidi Milorada Dodika pa udarila policajca

Najnovije

Čović jučer glasao protiv Zakona, a ovako je govorio u Srebrenici 2015. godine

Jučer je nakon četiri mjeseca Dom naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine ponovo radio, a najglasniji su bili iz SNSD-a...