Dodik i Kalabuhov: Nema uvođenja sankcija Rusiji

Preporučujemo

Predsjednik RS Milorad Dodik očekuje da će uskoro biti postignuta saglasnost zajedničkog nivoa vlasti u BiH o rješavanju i deblokadi mnogih važnih strateških projekata, između ostalih i o gradnji gasovoda.

Dodik je na sastanku sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Igorom Kalabuhovom rekao da Srpska čvrsto stoji pri svojim stavovima kada je riječ o uvođenju sankcija Rusiji, te da se u tom svjetlu mora poštovati njena ustavna pozicija.

Sagovornici su saglasni da je prioritet sačuvati stabilnost i mir, kao i očuvanje Dejtonskog sporazuma kao osnovnog ugovora za funkcionisanje BiH, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

Na sastanku u Banjaluci istaknuto je opredjeljenje za razvoj kulturnih veza dva bratska naroda i značaj daljeg unapređenja odnosa Republike Srpske i Rusije s ciljem sveukupnog i obostranog političkog, ekonomskog i privrednog rasta i prosperiteta.

Dodik i Kalabuhov su razgovarali o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj, BiH i regionu.

Najnovije

Završena akcija “Niste same”: Paketi za žene i djevojke uskoro kreću za Tursku i Siriju

Regionalna Asocijacija Poduzetnica pridružila se kampanji Crvenog križa Federacije BiH "Niste same" za žene i djevojke Turske i Sirije. Bosnaskohercegovačke...