Dodik iz Beograda najavio veliki narodni miting: Ako bude bilo potrebno, neminovno je da proglasimo nezavisnost

Preporučujemo

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik se obratio javnosti nakon sastanka s državni vrhom Srbije gdje je glavna tema bila usvajanje Rezolucija o genocidu u Srebrenici.

Dodik je najavio kako će organizovati veliki narodni miting protiv svega što se mimo procedura pokreće, a ako bude bilo potrebno, “neminovno je da proglasimo nezavisnost”.

- -

– Rekao sam i javno govorim da se genocid nije desio. Mi smatramo da je ovo direktno rušenje mogućnosti da se živi u BiH. Da se lažno predstavljaju u BiH, te da su direktno upereni protiv Srpske i srpskog naroda u cjelini – navodi Dodik.

Ističe, da je zahvalan Vučiću, koji je mogao i da se ne bavi ovim pitanjem, ali je odlučio suprotno.

– Smatram da će RS prije svega, imati sjednicu u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao i organizovanje jednog velikog narodnog mitiga. U Srebrenici je, na tom istom prostoru ubijeno 3.500 Srba, koje je kao takvo odbačeno, a pominje se samo stradanje Bošnjaka, sve se nastavlja u slijedu, ignorisanja Srba – navodi Dodik, prenosi RTRS.

Ukoliko dođe do odlučivanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a, Dodik navodi da, Republika Srpska ne vidi nikakav smisao da ostane u BiH kao njen sastavni dio, te će svoj status regulisati tako, da samostalno krene dalje.

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...