Dodik nakon izjava o policiji prijavljen Tužilaštvu BiH

preporučujemo

Bosanska stranka je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine podnijela izvještaj o sumnji u izvršenje krivičnog djela počinjenog od člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Kako su naveli u saopćenju iz BOSS-a, Dodik je, nakon što su na snagu stupile izmjene Krivičnog zakona kojima je zabranjeno i kažnjivo negirati genocid i druge ratne zločine sa prostora Bosne i Hercegovine, dao sljedeću izjavu:

– Policija RS-a je već dobila nalog da naše ljude štiti i brani šta god to značilo. Ako neko pokuša da hapsi, privodi, policija Republike Srpske će to sprečavati.

Citirali su i sljedeću Dodikovu izjavu:

– Pozivam sve ljude u Republici Srpskoj, prilikom svakog saznanja o eventualnom djelovanju SIPA-e ili obavještajne službe, da obavijeste nadležnu policiju.

Prijava je, kako navodi predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović, podnesena zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela iz člana 241a. Krivičnog zakona BiH – Sprečavanje službenog lica u obavljanju službene radnje, u vezi sa članom 30. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine – podstrekavanje.

Najnovije

Poslodavci nezadovoljni: Šta su donijele izmjene i dopune Zakona o privrednim društvima?

Novine koje je donio "Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima" (“Službene novine Federacije BiH”, broj 75/21)...