Dodik: Nema više SDA od koje smo očekivali udarce pa smo morali uzvraćati

Preporučujemo

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik kazao je nakon današnjeg sastanka sa Nerminom Nikšićem i Draganom Čovićem da je zadovoljan atmosferom u koaliciji koja čini vlast u Vijeću ministara i da je ona potpuno drugačija nego kada je SDA bila u vlasti.

“Evo ja da izrazim zadovoljstvo formatom koji se održava na nivou partnerstva koji smo i ranije potpisali. Pokušavamo da održimo da bude mjesečno jedan sastanak u ovom formatu”, rekao je Dodik.

Izrazio je zadovoljstvo atmosferom koja postoji i koja, kako je kazao, obećava.

“Ona može da bude garant nekih lakših dogovora nego što smo imali ranije. Ovo je potpuno drugačije nego ranije kad smo u Sarajevu imali SDA s kojima nismo imali koordinaciju, nego svaki dan očekivanja kada ćemo dobiti neki udarac, a onda se uzvraćalo i na taj način funkcionisalo”, rekao je Dodik.

Dodao je da je vlast u BiH i FBiH formirana te da je zadovoljan što sada mogu raditi.

“Izražavam zadovoljstvo dosadašnjim radom i partnerstvom na nivou Bosne i Hercegovine. Stvoreni su svi neophodni uslovi za donošenje odluka. Ponosan sam činjenicom da ćemo osmog imati sastanak Vlade RS-a i Vlade i FBiH”, kazao je Dodik.

Istakao je da će idući sastanak biti u Sarajevu rekavši da je “bošnjačka strana” domaćin.

Najnovije

Danas početak izgradnje tramvajske pruge Ilidža – Hrasnica

Izgradnja tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice počinje danas, a rok za završetak radova je 18 mjeseci. Kako je najavljeno...