Dodik nikad vulgarniji: Schmidt se*e, stalno me ganja da se sretnemo, a ja neću

Preporučujemo

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik danas je u Banjaluci bio je danas na potpisivanju ugovora o izgradnji bolnice u Trebinju čija je vrijednost 128 miliona KM, nakon čega se obratio medijima.

Dodik je konferenciju za medije iskoristio za to da ponovo, čini se nikad oštrije, napadne visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta.

Upitan da prokomentariše izjave visokog predstavnika u kojima ga on drži kao glavnog krivca za stanje u Bosni i Hercegovini Dodik je Schmidtu uputio veoma oštre riječi.

“Čovjek laže, da ne kažem da se*e. On je lažni visoki predstavnik, a ja sam i ranije rekao da on ne dolazi u BiH. Iskreno, ja ne mogu da vjerujem da takvi ljudi upravljaju njemačkim sistemom”, rekao je Dodik novinarima.

Nakon toga je odlučio još više poniziti Schmidta iznoseći neke detalje koji do sada nisu bili poznati javnosti.

“Ja sam se s njim sreo samo jednom. U biti sreo sam se s njim dva puta. Prvi put dok je bio njemački ministar poljoprivrede. A drugi put, došao je u Antaliju, iskoristio je situaciju da sam rođen 12. marta i prišao je da mi čestita rođendan ja sam mu rekao da se skloni”, dodao je Dodik.

Potvrdio je da se ranije sreo s njim kao ministar poljoprivrede.

“Istina je, primio sam ga kao ministra poljoprivrede u Istočnom Sarajevu, imali smo razgovor. On mene stalno ganja da se sretne sa mnom, a ja neću. Schmidt je došao da provodi politiku Njemačke koja je na ‘muslimanskoj’ strani u BiH, kao što je na strani Albanaca na Kosovu”, zaključio je Dodik.

Najnovije

Zara nakon poziva na bojkot obrisala fotografije koje aludiraju na genocid u Gazi

Nakon što je španski brend Zara objavio fotografije svoje najnovije kolekcije, na sebe je navukao bijes javnosti širom svijete,...