- Advertisement -

Dodik o Schmidtu: On sudi, presuđuje i prijeti

Preporučujemo

Pod utiskom posljednjeg medijskog istupa visokog predstavnika, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da se Christian Schmidt lažno predstavlja.

– Čiji je on visoki predstavnik i kome, to on najbolje zna. Nama nije i to ne što bi mi htjeli tako ili ne, već zato što Schmidt u BiH nije došao onako kako je predviđeno Aneksom 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma. To mu očito ne smeta da se miješa u unutrašnja pitanja BiH, da sudi, presuđuje i prijeti – konstatovao je Dodik za Srnu upitan da prokomentariše Schmidtove prijetnje da se, kako kaže, mora raditi na tome da se budućnost BiH odvija bez člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Treba li u budućnosti računati na Dodika, istakao je član Predsjedništva BiH, reći će birači u entitetu Republika Srpska.

On je rekao da treba samo zamisliti situaciju da neko iz BiH ode u Njemačku i počne da se predstavlja kao njemački kancelar.

– Svi znamo kako bi to završilo – zaključio je Dodik.

Pročitajte:  Dodik zatražio od Džaferovića da podnese ostavku
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Kulaglić: Očekujemo od četiri do pet hiljada učesnika Marša mira 2022.

Ovogodišnje pripreme za Marš mira 2022 koji se održava u sklopu obilježavanja 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice teku...