- Advertisement -

Dodik optužio šefa NATO-a da devastira Dejtonski sporazum

Preporučujemo

BiH nije donijela odluku o integracijama u NATO, nije zauzela stav o situaciji u Ukrajini, o uticaju bilo koje treće države na BiH. Sve što je Džaferović danas izgovorio stav je muslimanskog političkog kruga, napisao je Dodik na Twitteru
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da su način na koji je predsjedavajući Predsjedništva Šefik Džaferović otišao u sjedište NATO-a bez saglasnosti sva tri člana, teze koje su samo stav njegove partije, poput one o NATO putu BiH, veća opasnost za BiH od bilo kakve retorike na koju se vole pozivati.

“BiH nije donijela odluku o integracijama u NATO, nije zauzela stav o situaciji u Ukrajini, o uticaju bilo koje treće države na BiH. Sve što je Džaferović danas izgovorio stav je muslimanskog političkog kruga”, napisao je Dodik na Twitteru.

Smatra kako je šteta što generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg “učestvuje u devastaciji Dejtonskog mirovnog sporazuma, u čije se očuvanje kunu, znajući da Džaferović u Briselu ne govori u ime BiH”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Na Žuču održano prvo međunarodno takmičenje u praktičnom streljaštvu

Prvo međunarodno takmičenje u praktičnom streljaštvu održano je proteklog vikenda na novom sportskom strelištu Žuč, koje se nalazi općini...